24 Şubat 2009 Salı

VEZİR LOKUMU

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 04:07

GÜLO'NUN VEZİR LOKUMU

Bu aralar diyetteyim diye sesim çıkmıyor..Bünye diyete alışsın...Kaldığımız yerden devam ederizz...

Allah'ım n'olur görmemezlikten geleyim bu lokumu ::)))

MALZEMELER

1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
100 gram tereyağ

İÇİ

1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Antep fıstığı veya çekilmiş ceviz/fındık
Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Tereyağ eritilir 3 kahve fincanı un kokusu çıkıncaya kadar çok kavrulmadan karıştırlır. 3 kahve fincanı şeker le beraber 1 ltsüt azar azar eklenir bir yandanda sürekli karıştırılarak.en son 1 paket vanilya eklenir ve ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisini ilk önce sudan geçiririz rahat kalksın lokumumuz diye..sonra bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür düzgün bir şekilde yayılır ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor.mümkün oldukça büyük borcam kullanın.. iyice soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile krem şanti çırpılır(koyu olması için 1 çay bardağı ile hazırlıyorum dilerseniz dahada arttırabilrisiniz sütü), muhallebinin üzerine krem şanti düzgün birşekilde yerleştirilir. Buz dolabında bir gece bekletirlir.Servis yapacağımız zaman içine dilerseniz fıstık fındık ekleyebilirsiniz..istediğiniz boyutta katlayarak rulo yapın sonrada kesip üzerini süsleyin.
afiyet ossun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

slm ben zeynep tarif harikaya benziyo deniycem teşekkürler

Yorum Gönder

 

Mutfaktaki Sambacılar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare