24 Şubat 2009 Salı

KEDİDİLLİ TİRAMİSU

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 03:55
GÜL'ONUN KEDİDİLLİ TİRAMİSUSU

Malzemeler:

1 YUMURTANIN SARISI(ben iki kullanıyorum bazen ,8 yumurta sarısı kullananda var ama ağır gelio bana)
3 KASIK UN
1 PAKET LABNE PEYNİRİ YADA MASCARPONE
2SU BARDAĞI SÜT
1 PK VANİLYA
1 SU BARDAĞI SEKER
1 PAKET KEDİ DİLİ

1.5 BARDAK ILIK SU
1 TATLI KAŞIĞI NESKAFE
1 Çorba KAŞIĞI SÜT
1 ÇorbaKAŞIĞI ŞEKER
kakao

Yapılışı:

Süt,yumurta sarısı,şekeri,3kaşık un'u muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.en son vanilyayı ekleyin.muhallebi soğuyunca labne peynirini ekliyoruz iyice çırpıyoruz pürüzsüz oluncaya dek..

Dikdörtgen /kare borcam tercih ediyoruz..(ben dikdörtgen normal boy kullanıyorum).
1,5 ılık suya (çok ılık olmayacak biraz sıcağa yakın olsun ki şeker erisin),1 tatlı kaşığı neskafemizi ekliyoruz .içine 1 çorba kaşığı süt,1 çorba kaşığı(silme) şekeri ekliyoruz..karıştırıyoruz iyice.

kedi dillerini bu suda çok hızlı ıslatıp (arkalı önlü) düz taraf üstte olacak şekilde yan yana sıralıyoruz..birinci sırayı tamamladıktan sonra muhallebimizin yarısını ekliyoruz düzenleyerek...üzerine tekrar kedi dillerinden ıslatıp diziyoruz..
ve en üstede kalan muhallebiyi döküyoruz...(eğer malzemeniz yeterli ise bu 3 katta olabilir yada kalıp büyükse tek katta olabilir ;) )
muhallebimizi iyice pürüzsüz düzenledikten sonra kakaomuzu sügeç yardımıyla pastamızın üzerine döküyoruz...
ağzını kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz...en az iki saat sonrada tüketmeye başlıyoruz:))
afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Mutfaktaki Sambacılar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare