24 Şubat 2009 Salı
AYVA TATLISI
GÜLONUN AYVA TATLISI
2 adet ayva
4 kaşık şeker
1 su bardağı su
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
kaymak
ceviz içi
Ayvalar soyulur ikiye bölünür çekirdekleri ayrılır.güzelce temizlenip azcık limonlu suda bekleytilir.yayvan tencereye konur ayvalar (ben 4 kişilik yaptım).üzerine su(gıda boyası eklenmiş su) eklenir çekirdekleri konur ayvaların içine.1 yemek kaşıpğı dolusu şeker ayvaların üzerine tek tek konur.her ayvaya bir yemek kaşığı koncak ama az geldiiii bize şeker.az daha olabilirdi.kapağını kapatıp 1.5 saat ilk önce harlı sonra ksıık ateşte pişşti.kaşıkla fazla karıştırmadan ama sadece tencereyi saalayın.sonra suyunu süzüp içindeki çekirdekleri çıkarın tabağa alın.üzerine ilk önce ceviz dövüp koydum sonra kaymak yada kremşanti ekleyin afiyet olsun.
Categories
GÜL'ÜN YEMEKLERİ,
ŞERBETLİ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
harika yaaa
Yorum Gönder