11 Şubat 2009 Çarşamba
TAVUK DÖNER
ASLUSHKA'NIN TAVUK DÖNERİ
Arada kendi tariflerimide serpiştireyim ayıp olmasın dimi ama :)
5 adet tavuk göğsü
2 kaşık salça
2 kaşık yoğurt
2 kaşık zeytinyağı
1 soğan
1 tutam maydanoz
karabiber kekik tuz kırmızıbiber
2 parça tavuk gögsünü maydanoz soğan ve baharatlarla robottan geçirip kıyma haline getiriyoruz... Salça yoğurt ve zeytinyağını iyice karıştirıp kalan önceden dövüp incelttiğimiz 3 parça tavukla bulamaç yapıyoruz...Sonra sırayla et kıyma şeklinde resimdeki gibi yapıp streçfilme sarıp ardından sıkıca alüminyum folyoya sarıp buzlukta 3 en az 3 saat bekletiyoruz... Çıkarıp ince ince kesip 1-2 kaşık yağla tavada karıştırarak pişiriyoruz... Bebeler için yapılcaksa tereyağla daha lezzetli oluyo...
Servis size kalmış ister dürüm ister tabakta iskender yoğurtlu soslu pideli
Ayrıca bunu etle de yapabilirsiniz..Özellikle bonfile tercih edin, yumuşak olması açısından
TARİFİ EKLEYEN : ASLUSHKA
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder