10 Şubat 2009 Salı

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 23:37


GÜL'OMUN FRAMBUAZLI CHEESECAKE'İ


Aslında bu tarif sevgili pasta, kek, kurabiye pirimiz Funda'nın tarifiymiş... Ama ben ilk kez Gül de görmüştüm...Tarifin sahibininde de yapanın da ellerine sağlık...

Acaba akşama musakkanın yanında bi de bundan mı yapsam :)

Bu arada Pastaşehrinden Fundanın güzel tariflerine ulaşıp siparişte verebilirsiniz...



MALZEMELER

Taban için;

*1,5 paket burçak bisküvi,
*100 gr erimiş tereyağı,

Üst malzemesi;

*600 gr labne peynir,
*1 su bardağı toz şeker,
*3 adet orta boy yumurta,
*200 gr krema,
*3 yemek kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*1 su bardağı parça çikolata,
*1 su bardağı frambuaz.

Üzeri için;

1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
125 gr pudra şekeri
frambuaz reçeli

Hazırlanışı;

*26 cm'lik )kelepçeli kalıbımızın alt tabanını yağlı kağıt ile kaplayalım ve fırınımızı 150 dereceye ayarlayarak ısıtalım.
*Bisküvileri rondoda un haline getirip, erimiş tereyağını ve sütü ekledikten sonra iyice karıştıralım ve kelepçeli kalıbımızın tabanına iyice bastırarak yayıp,buzdolabına kaldıralım.
*Labne peyniri mikserle iyice çırpalım, şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. karışım krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya devam edelim ve kremayı, vanilyayı ve unu ekleyerek karışım pürüssüz oluncaya kadar çırpalım.(kabarcıkların olmamasına dikkat ediniz)
*Karışıma parça çikolata ve frambuazı hafif unlayarak ekleyelim ve spatula ile hafifçe karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıba dökelim.
*Kalıbı kendisinden biraaz daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsinin içine oturtarak fırına verelim ve yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirelim.(kalıbın dışını alüminyum folyo ile iice kaplayalım..)
*Bir saatin sonunda fırını kapatalım ancak cheesecake i içinden çıkarmadan, fırının kapağını çok hafif aralayarak soğumasını bekleyelim.Soğuyan cheesecakei bir gece dolapta bekletmeye özen gösterin. O kadar vaktiniz yoksa en az altı saat buzdolabında bekletin ki; tadı tam olarak otursun.
*cheseecake mizin üzerine reçeli dondurulmuş frambuazla karıştırarak (çok ezmeden) pudra şekerini ekleyerek sos yapın ve üzerinde gezdirin..dilerseniz sadece dondurulmuş frambuaz ve pudra şekeri karışımının üstüne tart jöleside yapabilirsiniz.

Ben bir de Funda'nın vişne sosluusundan deneMiştim harika olmuştu..ama ben ahududu reçeli ile denedim. ;)

Tarif :

taban 1 paket eti burçak , 75 gr tereyağ

Üstü :

450 gr labne peynir

250 gr toz şeker

2 iri yumurta

1 küçük paketten bir parmak az süt kreması

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı buğday nişastası

vanilya, limon aroması


sosu :

1 su bardağı dondurulmuş vişne

125 gr pudra şekeri

1 çay kaşığı buğday nişastası

1/2 limon suyu

yarım paket tart jöle

YAPILIŞI :

Bisküviler rondodan geçirilip erimiş tereyağ ile karıştırılır. 24 cm'lik kelepçeli kalıbın dibine bastırılarak eşit kalınlıkta yayılır. buzdolabında bekletilir. o sırda üst kreması hazırlanır. labneler mikseler çırpılır pürüzsüz kıvam elde edilince şeker eklenip şeker eriyene kadar karıştırılır. ardından vanilya ve limon aroması eklenir . çok az daha çırpılıp yumurtalar ilave edilir. ardından krema , yoğurt , un ve nişasta sırasıyla eklenir aralarda çırpılmaya devam edilir (ama gereğinden fazla çırpmamak gerekiyor). Hava kabarcığı oluşur oluşmaz mikser kapatılır. buzdolabından çıkardığımız bisküvi tabanının üzerine dökülür . kalıp alaminyum folyo ile sarılıp su dolu bir borcama oturtulur. ardından 170 derecede 50 dk pişirilir. iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır . 1 gece bekletilir.ertesi gün kalıptan çıkarılır. vişne sosu için tüm malzemeler tencereye konulup karıştırarak 4-5 dk pişirilir. ılıyınca cheescake'in üzerine dökülüp 1-2 saat daha bekletilip servis yapılır.

TARİFİ EKLEYEN :ASLUSHKA

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Mutfaktaki Sambacılar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare