10 Şubat 2009 Salı

PATLICAN MUSAKKA

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 23:28

SÜMEYYE'NİN PATLICAN MUSAKKASI

Ben her seferinde markette patlıcanları görüp ''amannnn patlıcanla ne pişirilir ki derdim '' sanki patlıcanla 40 çeşit yemek piştiğini bilmiyomuş gibi... :) Akşama en iyisi musakka pişireyim ben...Zaten eklediğim tarifleri tek tek yapmazsam kesin bi taraflarım şişecek :)

Sümoşum ellerine sağlık harika gözüküyo musakka :)

3 orta boy patlıcan
300 gr kıyma
1 domates içine
1 domates üstüne
2 sivri biber içine
2 sivri biber üstüne
Bir avuç maydanoz
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaığı salça
Karabiber
Kırmızı biber
Pulbiber
Tuz

YAPILIŞI:

Kıyma sıvı yağda biraz kavrulur. İçine soğan konur. Küçük doğranmış. Biraz öldükten sonra önce tepesi çıkarılmış. Sonra boyuna dörde bölünmüş ve ince ince doğranmış sivri biber eklenir. Daha sonra salça eklenerek güzelce kavrulur. Sarımsak eklenir. 1 domates rendesi,ince doğranmış maydanoz,baharatlar göz kararı( 1 çay kaşığı k.biber,2 çay kaşığı toz k. Biber,ve pulbiber) eklenir.1 bardak kaynar su konur ve altı kısılarak suyu az kalana kadar pişmeye bırakılır.

Patlıcanlar pijama şeklinde J doğranır. Dilimlenir . 1 çorba kaşığı tuz konmuş bardak suda 10 dk bekletilir ve suyu sıkılarak alınır.(patlıcanları çok ezmeden)böylece acısı çıkar.Patlıcan daireleri kızgın bol yağda çok karartılmadan kızartılır. Peçete konmuş tabağa alınır. Peçete yağı bi miktar emmesi açısından.

Tepsiye patlıcanların yarısı dizilir. Üzerine kıymalı sosun yarısı konur. Onun üzerine tekrar patlıca. En üste tekrar sos.

Diğer kalan domates ve biberler resimdeki gibi üstüne eklenir.

230 derecede fırına götürülürken 1 çay bardağı kaynar su eklenir. Biberler kızarana ve suyu çekene kadar pişirilir.

****patlıcanları kızartırken sulu olduğu için yağ sıçramalarına dikkat etmek gerekir. bunun için kızartıken patlıcanları kevgir ile koymalı ve ağzını çok az açıklık kalacak şekilde sakinlenene kadar kapatmalısınız.

TARİFİ EKLEYEN : ASLUSHKA

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Mutfaktaki Sambacılar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare