11 Şubat 2009 Çarşamba
HAVUÇLU KEK
GÜL'OMUN HAVUÇLU KEKİ
Zamanının en meşur keklerindendi havuçlu kek..Onsuz bir blog düşünemedim...Gülomun ellerinden çok leziz olmuşa benziyor..Yapanlar çok memnun...İnşallah fırın olayımdan sonra bende memnun olacağım...
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı z.yağ
3/3,5 su bardağı un
1 vanilya
1 veya 2 paket kabartma tozu
1 su bardağı havuç rendesi
1 veya 1/2 bardak çekilmiş ceviz
Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıncaya kadar çırpıldıktan sonra diğer malzemeler sırası ile eklenir ve yağlanan kalıbımıza dökülür...180 derecede 35-40 dakka pişirilir. Sonra da afiyetlen yenilir.
TARİFİ EKLEYEN : ASLUŞKA
Categories
GÜL'ÜN YEMEKLERİ,
KEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
kepekli un kullanılacaksa 1,5 su bardağı şeker ve 2 kabartma tozu kullanılsın.
ve çok az tarçınla harika oluyor tadı;)
Yorum Gönder