11 Şubat 2009 Çarşamba

HAVUÇLU KEK

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 01:37

GÜL'OMUN HAVUÇLU KEKİ

Zamanının en meşur keklerindendi havuçlu kek..Onsuz bir blog düşünemedim...Gülomun ellerinden çok leziz olmuşa benziyor..Yapanlar çok memnun...İnşallah fırın olayımdan sonra bende memnun olacağım...

1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı z.yağ
3/3,5 su bardağı un
1 vanilya
1 veya 2 paket kabartma tozu
1 su bardağı havuç rendesi
1 veya 1/2 bardak çekilmiş ceviz

Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıncaya kadar çırpıldıktan sonra diğer malzemeler sırası ile eklenir ve yağlanan kalıbımıza dökülür...180 derecede 35-40 dakka pişirilir. Sonra da afiyetlen yenilir.

TARİFİ EKLEYEN : ASLUŞKA

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kepekli un kullanılacaksa 1,5 su bardağı şeker ve 2 kabartma tozu kullanılsın.
ve çok az tarçınla harika oluyor tadı;)

Yorum Gönder

 

Mutfaktaki Sambacılar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare