ELO'NUN SÜNGER BOB ve KILIÇ KALKANLI PASTASI
Elif'in Ata'nın doğum gününde hazırladığı pastalar harika görünüyordu...Şeker hamurlu pastayı ilk denemesine rağmen ortaya resmen sanat eseri çıkarttı..Hala akıllanmaya Elo cupcake yapmanın peşinde :))
PANDISPANYA
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı kaynar su
150 gram şeker
1 paket vanilya
100 gram un
100 gram nişasta
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
IC DOLGUSU:
1 Kutu dole Ananas
1 Muz
1 avuc damla cikolata
1 Crem ole VANILYA
1 paket Kremsanti
500 ml Süt
Crem ole, santi ve süt mikserle bi kapta 5 dk cirpilir. 15 dk dolapta bekletilir. Meyveleri küçük küçük dograriz..Kutudan 5 ananası küçük küçük dogramaniz yeterli.
Cream oleye meyveler eklenir..Bir avuc damla cikolata eklenir.
Bir kat pandispanya..bir kat karisimdan koyarak..pasta hazirlanir.
GANAS SOS: (beyaz veya siyah ganas)
200ml krema
320 gr beyaz cikolata veya 200 gr bitter cikolata
Krema isitilir..cikolatalar icine atilir..erimesi beklenir.
Sonra mikserle iyice cirpilir. 5 dk kadar.
Dolaba koyulur..20 dk sinlendikten sonra...pastanin ьstьne sivanir.
SEKERHAMURU:
Hazır kullanıldı...
TARİFİ DÜZENLEYEN : Aslushka
2 yorum:
Bunlarr bir harikaaa elinee sağlıkk elommm melomm :)
Elooo harika olmuş ellerine sağlık..
Peki ejderha için nasıl bir kalıp kullandın merak ettim.. Hazır şeker hamurunu sertleştirmek için tylose-c mi kitre mi kullanıyosun?? Bu soru Funda'ya yada bilen diğer sambacılara da gelsin.. :))
Yorum Gönder