9 Şubat 2009 Pazartesi
PAMUK POĞAÇA
ASLUSHKA'NIN POĞAÇASI
POĞAÇA
1/2 bardak eritilmiş tereyağı
1/2 bardak sıvı yağ (çiçek yağını tercih ettim)
1 paket instant maya
1 bardak yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı karışık un (kepek, çavdar, tam un olabilir)
1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı harcın içine)
Kalanına da kulak memesi kıvamında olcak şekilde un...
İç malzemesi
200 gr yağsız beyaz peynir (isteğe göre kıymalı ya da patatesli harç hazırlanabilir)
bir tutam maydanoz
bi çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane (poğaçalarımın vazgeçilmezidir bu)
Yoğurt ve yağı iyice çırpıp kalan tüm malzemeyi sırayla ekliyoruz...Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturuyoruz...Yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp malzemeyle birleştirip bohça şeklinde sarıyoruz...Ters çevirip tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüyoruz..İsteğe göre çörekotu ve susamda serpebilirsiniz... Yaklaşık 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişmesi yeterli..
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
POĞAÇALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder