15 Şubat 2009 Pazar
KREM ŞOKOLA
KURABİK EMİNE'NİN KREM ŞOKOLASI
Emoşum oğluşunun doğum günü için hazırlamış cup krem şokolaları... nyam nyam dedim valla...
Malzemeler:
1 litre süt
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Kreması için:
1 paket krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemesi için:
Çikolata parçaları
Yapılışı:
Bütün malzemeyi eleyerek tencereye alın, sütü tencereye eklerken sürekli karıştırın. Yoğunlaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Ilımasını bekleyin ve servis kâselerine ya da bardakların yarısına kadar ılık şokolayı dökün. Ben kadehleri kullandım.
Kremayı 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile iyice çırpın ve kasedeki kakaolu karışımın üzerine ekleyin, buz dolabında 1 saat kadar beklettikten sonra çikolata parçaları veya fındık fıstık gibi malzemelerle isteğinize göre süsleyin ve servis yapın.
Categories
EMİNE'NİN TARİFLERİ,
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder