20 Şubat 2009 Cuma

KAZANDİBİ

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 02:48

ASLUSHKA'NIN KAZANDİBİ

Yapmayan pişman emeyen bin pişman :)

Malzemeler:

1 lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Süt, nişasta, pirinç unu, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Metal bi fırın tepsinini tereyağıyla iyice yağlayıp pudra şekerini tepsinin heryanına tel süzgüyle eliyoruz. Tepsiyi fırının en altına koyup pudra şekrini karamelize oluncaya kadar yakıyoruz. Daha sonra pişirdiğimiz muhallebiden 5 te 1 ölçü tepsiye döküp karamelize şekerle birlikte tekrar yakıyoruz. Yanan muhallebinin üzerine kalanını döküp tepsiyi su dolu bi kaba oturtuyoruz. soğuyan kazandibini buzdolabında soğuttuktan sonra dilim dilim kesip servis yapıyoruz...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Mutfaktaki Sambacılar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare