20 Şubat 2009 Cuma
KAZANDİBİ
ASLUSHKA'NIN KAZANDİBİ
Yapmayan pişman emeyen bin pişman :)
Malzemeler:
1 lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Süt, nişasta, pirinç unu, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Metal bi fırın tepsinini tereyağıyla iyice yağlayıp pudra şekerini tepsinin heryanına tel süzgüyle eliyoruz. Tepsiyi fırının en altına koyup pudra şekrini karamelize oluncaya kadar yakıyoruz. Daha sonra pişirdiğimiz muhallebiden 5 te 1 ölçü tepsiye döküp karamelize şekerle birlikte tekrar yakıyoruz. Yanan muhallebinin üzerine kalanını döküp tepsiyi su dolu bi kaba oturtuyoruz. soğuyan kazandibini buzdolabında soğuttuktan sonra dilim dilim kesip servis yapıyoruz...
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder