
GÜL'OMUZUN FELLAH KÖFTESİ
Köftesi İçin
Yarım kilo ince bulgur(2-2,5 su bardağı )
1 yumurta
2 veya 3 ç.kaşığı un
1 kaşık salça(veya tatlı biber salça)
kimyon,pul biber ve tuz(biber salçası tuzluysa koyma)
Sosu İçin;
5-6 diş sarımsak
Biber salçası
1 demet maydanoz
Nar ekşisi
5 kaşık filan sızma z.yağ
(soğan koyanda var ama ben koymuyorum)
İlk önce bulguru sıcak su ile ıslıyoruz kısır gibi yumuşak hale gelince diğer malzemeleri ekleyip iyiceee yoğuruyoruz..bunda çok iyi yoğurmak lazımmış..vee miniciik minicik yuvarlak köfteler yapıp unlu tepsiye koyuyoruz yaptıklarımızı..
sonra büyük bir tencede su kaynatıp yaptıklarımızı kaynayan suda 10-15 dakka kadar kaynatıyoruz (çok pişmesin) (not:zaten attığımızda dibe çöken köfteler pişince yüzeye çıkıyor. .)kevgirle çok karıştırmadan alıyoruz..borcama aldığımız köftelerin üzeri için sosumuzu hazırlarız..(haşlama suyundan bir kaç kaşık ayırıyoruz)
Zeytinyağına salçamızı ekleyip kavuruyoruz içine dövdüğümüz sarımsakları ekliyoruz (isterseniz doğrayabilrisiniz)..1 ç.kaşığı nar ekşisini ekleyip karıştırıyoruz..Ardından haşlama suyundan aldığımız 3-4 çorba kaşığı suyu sosumuza ekleyip iyicee kıvama gelene kadar karıştırıyoruz...(ocağı kapatıp)
maydanozların sadece yaprak kısımlarını ayırıp dilerseniz sosun içe koyun..dilerseniz direk köftelerin üstüne koyabilirsiniz..
sosumuzu köftelerin içine boca ettikten sora maydanozlarla süslüyoruz..
dilerseniz yoğurtlada yiyebilirsiniz...
üzerine yağda biber yakıp mmmmm nefiss oluyor..
TARİFİ EKLEYEN : ASLUSHKA
0 yorum:
Yorum Gönder