19 Kasım 2009 Perşembe
BALKABAKLI BÖREK
NİLİCAN'IN BALKABAKLI BÖREĞİ (nyam nyam)
Malzemeler:
Hamuru için:
125 gr tereyağı veya margarin
3 tepeleme kaşık yoğurt
aldığı kadar un
birer fiske tuz ve kabartma tozu
harcı için:
rendelenmiş balkabağı
küp küp kesilmiş soğan
1 kaşık şeker
3 kaşık sıvıyağ
tuz-karabiber
hepsi çiğ olarak iyice karıştırılır
Hamurdan küçük parçalar koparılır, açılır ve harç koyup kapatılır. balkabağı çok sulandığı için böreklerin üstten kapatılması gerekiyor yoksa akabilir.
üstüne yumurta sarısı, susam, çörek otu...v.s. koyup fırınlıyoruz.
Categories
BÖREKLER,
NİLSUN'UN YEMEKLERİ,
POĞAÇALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder