21 Şubat 2009 Cumartesi

ZENCEFİLLİ LİMONLU CHEESECAKE

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 02:26

FUNDA'NIN ZENCEFİLLİ LİMONLU CHEESECAKE'İ

Fundiko bizim pirimiz mutfak konusunda... Sayesinde bizde bir iki bişiler yapıyoruz...Kendi bloğu var pasta şehri adında ama izin verdiği için güzel tariflerini samba bloğuna da ekliyelim dedik... 10 parmağında 10 marifet var sözü onun için az kalır...O hem doktor, hem dünya tatlısı ikiz annesi, hem gurme, hem hem hem.....

Funda'nın en güzel tariflerine buradan da ulaşabilirsiniz

http://pastasehri.blogspot.com


Cheesecake'in orjinal tarifi içinde buraya bakabilirsiniz...

http://pastasehri.blogspot.com/search/label/cheesecakeler



Tabanı için;

* 1.5 paket eti burçak yada limonlu diyet bisküvi
* 100 gr tereyağı eritilmiş
* 1 çay kaşığının ucu ile toz zencefil

Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ve zencefili ekleyip 20 cmlik kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirelim. buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletelim

Üzeri için;

* 2 paket labne peynir
* 1 küçük paket krema
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 3 yumurta
* 1 bardak toz şeker
* 2 çorba kaşığı un
* 1 paket vanilya
* çay kaşığının ucu ile toz zencefil
* 1 limon suyu + 1-2 damla limon aroması ( limon aroması elimde olduğu için ve limon tadını baskın sevdiğim için kullandım. siz kullanmayabilirsiniz)

Labneleri düşük hızda çırpalım homojen olunca içerisine toz şekeri ekleyip1 dk kadar daha çırpalım. Yumurtaları tek tek ilave edip düşük hızda çırpmaya devam edelim. ardından vanilyayı,zencefili, un'u, kremayı, yoğurdu, en son limon suyunu ekleyip mikseri kapatalım.kelepçeli kalıba dökelim. kalıbı sıcak su dolu bir borcam/tepsi'ye koyup önceden ısıstılmış 165 derecede 45 dk üstü kızarana dek pişirelim. oda ısısnda soğuduktan sonra üzerine sosunu döküp 1 gece buzdolabında bekletelim.

Sosu için;

* 3/4 su bardağı toz şeker
* 1 bardak su
* 1/2 paket tart jöle
* 1-2 dml gıda boyası
* 1 limon rendesi

Hepsini bir ufak bir tencerede birbirine karıştırıp koyulaşınca ateşten alıyoruz ve cheesecakemizin üstüne döküyoruz. cheesecakemizi limon rendesi ve nane yaprakları ile süslüyoruz.

TARİFİ EKLEYEN : ASLUSHKA

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Mutfaktaki Sambacılar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare