10 Şubat 2009 Salı
TARÇINLI YILBAŞI KURABİYESİ
NİLSUN'UN ELİNDEN BİR SÜMEYYE KLASİĞİ :)
TARÇINLI YILBAŞI KURABİYESİ
Aslında bu tarif sevgili Sümeyye’nin tarifiymiş . ''çok lezzetli ve kolay bayatlamayan bir un kurabiyesi'' olduğunu söylemiş Nİlsun..O zaman bizede yapmak düşüyor...Eeee oturmaya mı geldik yaww haydi mutfaklara :)
Biraz renkli hamur ve şekilli kalıplama ile göze de hitap ediyor.
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
4 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
3 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
3,5-4 bardak un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yumuşak bir hamur elde edilir. 200 derecede 13-15dk pişirilir. Sıcakken üstüne pudra şekeri elenir.
Categories
KURABİYELER,
NİLSUN'UN YEMEKLERİ,
SÜMOSH'UN YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder