7 Şubat 2009 Cumartesi
PASKALYA ÇÖREĞİ
NİLSUN'UN PASKALYA ÇÖREĞİ
Nilsunun 2 gün önce bahsedip yaptığı, görenlerin ağzının sularının aktığı, paskalyanın gerçekten çöreğe dönüştüğü an...Bunları ben mi söylüyorummm...Eeee fotoya baksanıza o zaman :)
Sanırım pazartesi ilk iş bu çörekten yapıp kreşte çocuklara dağıtmak olacak...
Tarifi:
• ½ subardağı suya 1 paket yaşmaya ve 3 tatlı kaşığı mahlep eritilir.
• 19 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 2 yumurta
• 4 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
• Aldığı kadar un.
Karışım hamur haline getirilip derin bir kaba konur. Sıcak bir ortamda bekletilir. Kabaran hamura saç örgüsü şekli verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür, fındık veya cevizle süslenir. 160 C soğuk fırında pişirilir.
Bu hamur çok fazla oluyor yaklaşık 12 adet çıkıyor. tarifi aldığım kişinin söylediğine göre piştikten sonra buzluğa atıp, yiyeceğiniz zaman fırında (mikrodalgada değil!) ısıtınca pamuk gibi oluyomuş...
TARİFİ DÜZENLEYEN: Aslushka
Categories
ÇÖREKLER,
NİLSUN'UN YEMEKLERİ,
POĞAÇALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder