20 Şubat 2009 Cuma
MİDYE TAVA
ASLUSHKA'NIN MİDYE TAVASI
Malzemeler:
1/2 kg midye içi
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşıgı süt
un
sıvıyag
Karbonat yerine bira da kullanılabilir..Fakat 2-3 saat birada dinlenmesi gerek midyelerin..Daha sonra süzüp yıkamadan yumurta süt ve unla hazırlanan sosla kızartılır...
Yapılışı:
Yumurta, karbonat, süt ve 2 kasık unu iyice çırpıyoruz. yıkayıp kuruladığımız midyeleri önce una sonra yumurtalı karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz... ister üzerine limon sıkıp, ister tarator sos yapıp afiyetle yiyiyoruzz....
TARİFİ EKLEYEN: ASLUSHKA
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
BALIK VE TÜREVLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder