20 Şubat 2009 Cuma

MİDYE TAVA

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 03:04

ASLUSHKA'NIN MİDYE TAVASI

Malzemeler:

1/2 kg midye içi
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşıgı süt
un
sıvıyag

Karbonat yerine bira da kullanılabilir..Fakat 2-3 saat birada dinlenmesi gerek midyelerin..Daha sonra süzüp yıkamadan yumurta süt ve unla hazırlanan sosla kızartılır...

Yapılışı:

Yumurta, karbonat, süt ve 2 kasık unu iyice çırpıyoruz. yıkayıp kuruladığımız midyeleri önce una sonra yumurtalı karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz... ister üzerine limon sıkıp, ister tarator sos yapıp afiyetle yiyiyoruzz....

TARİFİ EKLEYEN: ASLUSHKA

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Mutfaktaki Sambacılar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare