7 Şubat 2009 Cumartesi
GÜL TATLISI
GÜL'OMUZUN GÜL TATLISI
Canım GÜl'ümün dillere destan tatlısı bu...Kendiyle özleşti resmen...Elinden tatmadık ama eminim çok güzeldir...Öle olduğuna dair duyumlarım var :) Özel günler için çok güzel bir tatlı bence...
MALZEMELER:
1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı;
Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatılır.Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırılır.kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile açılır.Çay bardağı ile kesilir. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.(ben 4 lüde yapıyorum 5 lide)..rulo şeklinde sarılır.ikiye kesilir.tepsiye dizilir.ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.170-180 derece fırında üzerleri kızarana 25 dakika kadar fırınlanır.
şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Categories
GÜL'ÜN YEMEKLERİ,
ŞERBETLİ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder