19 Kasım 2009 Perşembe
KABAK TATLISI
ASLUSHKA'NIN KABAK TATLISI
Malzemeler:
1 kg ayıklanmış doğranmış kabak
1 bardak şeker (1,5 yapabilirsiniz talı sevmenize bağlı)
dövülmiş ceviz
Yapılışı:
Kabakları bi tencereye alıp üzerine şekeri döküyoruz ve bekletmeden ateşe koyuyoruz..İyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz...
eğer surubu kaldıysa çok içinden kabakları bi kenara alıp şurup azalıp jelleşinceye kadar tekrar pişiriyoruz...Son olarak şurubun içine kabaklar tekrar atılıp 5 dakka daha kaynatılıp ocak kapatılır...Soğuyunca cevizle servis yapılır...
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
ŞERBETLİ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder