19 Kasım 2009 Perşembe

KABAK TATLISI

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 04:35


ASLUSHKA'NIN KABAK TATLISI

Malzemeler:

1 kg ayıklanmış doğranmış kabak
1 bardak şeker (1,5 yapabilirsiniz talı sevmenize bağlı)
dövülmiş ceviz

Yapılışı:

Kabakları bi tencereye alıp üzerine şekeri döküyoruz ve bekletmeden ateşe koyuyoruz..İyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz...
eğer surubu kaldıysa çok içinden kabakları bi kenara alıp şurup azalıp jelleşinceye kadar tekrar pişiriyoruz...Son olarak şurubun içine kabaklar tekrar atılıp 5 dakka daha kaynatılıp ocak kapatılır...Soğuyunca cevizle servis yapılır...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Mutfaktaki Sambacılar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare