30 Eylül 2009 Çarşamba
FAVA
ALAMANYALI ELİF'İMİZİN FAVASI
Eylüldeizmir Elifimizin fava tarifini ekledim uzunca bi aradan sonra...Ben şahsen favayı çok severim..Eeee hemşehri olunca toprak çekiyo heralde....
Malzemeler
2 bardak bakla
3,5 bardak su
1 havuc
1 sogan
2 dis sarimsak
2 cay kasigi tuz
Baklalar 3-4 saat islatilir.. Ufak dogranmis havuc, sogan ve sarimsak ile düdüklüye alinir.. Su ve tuz eklenir..15-20 dk. düdüklüde pisirilir.. Istenen kaliba konur ve donmasi beklenilir.. Üzerine zeytinyagi ve limon suyu gezdirilerek baharatla süslenip servis yapilir..
Categories
MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder