5 Mayıs 2009 Salı
MANTAR DOLMASI
ASLUSHKA'NIN MANTAR DOLMASI
Malzemeler
Yarım kg mantar (çok iri olmasın ortaboy)
3 dilim ekmek içi
1 bardak kadar rendelenmiş kaşar
karabiber tuz...
Mantarları yıkayıp üzerlerini soyuyoruz...Eğer çok tazeyse sadece saplarını kökünden koparmak yetiyo...
Mantarların saplarınıda iice yıkayıp uçlarından acık kesiyoruz...Ekmek içi kaşar tuz karabiber ve mantar saplarını iice hamur gibi olana kadar rondodan geçiriyoruz... sonra tatlı kaşığıyla dondurma koyar gibi mantarların üzerine koyuyoruz.. O lay bu kadar...Tarifte tereyağıda var..harcına koyabilirsiniz...Ben koymuyorum..Kaşar yağlı zaten..misafir geldimi koyyom güzel koksun diye...Tereyağının miktarı 1.5 tatlı kaşıı kadar...
180 derece fırında suyu salınıyo çekene kadar pişiriliyo..Yaklaşık 45 dakka...SIcak servis makbuldür...Güveç tava varsa onda daha güzel oluyor
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
ATIŞTIRMALIKLAR,
MEZELER,
SEBZE YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder