(Tatarlarin Tarifi)
Ata'nın doğum günü partisi için Elif'in hazırladığı Tatarlar'a özgü bir mantı...Hepimizin yüreğini yerinden oynatsada...Eminizki çok lezzetli oldu... Ben şahsen diyet olayını hiçe sayıp en kısa zamanda deneyeceğim
10 kisilik malzeme
HAMURU:
1 kg un
5 yumurta
su
tuz
İÇ HARCI:
750 gr dana kiyma
3 orta sogan (rondolanmis)
1 avuc maydonoz
kekik
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Hamur acilir...Dörtgen şeklinde kesilir. İç Harci koyulur.
Üçgen sekilde kapanir.
İki ucu birbirine birlestirilir. (fotoya bakiniz)
Tepsiye dizilir.
Tuzlu kaynar suda haslanir. Dagilmamasina dikkat edilir.
Piştikten sonra büyük genis bir tepsiye alinir.
Salcali tereyağli ve zeytinyagli harci üstüne gezdirilip,
iyice karistirilir..Sarimsakli yoğurt üstüne gezdirilir..Hafif karistirilir...
Hemen kuru nane ve sumakla servis yapilir.
TARİFİ DÜZENLEYEN : Aslushka
0 yorum:
Yorum Gönder