19 Kasım 2009 Perşembe
ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK
ASLUSHKA'NIN ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREĞİ
1 kg yufka
300 gr beyaz peynir (taze peynirde olabilir)
göz kararı karabiber kırmızı pul biber ve zeytin yağı
Yufkaları 4 e bölüyoruz (küçük fırın için yalnız, eğer fırın büyükse büyük tepsiye sıralamak için yufkaları 2 ye bölmemiz lazım)
Ispanağı iyice yıkayıp ince ince doğrayıp az tuz döküp iyice sıkıyoruz ki suyu gitsin...
Sonra üzerine peyniri rendeleyip yağ ve baharatları koyup karıştırıyoruz...
4 e böldüğümüz yufkaları yumurta fırçasıyla azar azar yağlıyoruz..İçine 1 avuç kadar malzeme koyup kenarlarından azcık kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz...
Yan yana tepsiye diziyoruz hepsini yalnız tepsinin altına yağlı kağıt sermeyi unutmuyoruz...
Hepsi bittikten sonra kalan olursa gül böreği şeklinde sarıp buzluğa atabilirsiniz...
En son üzerine sadece yumurta sarısı sürüyoruz...
175 derecede yaklaşı 35 ila 45 dakika pişiriyoruz...
Piştikten sonra tepsideliler 3 e 4 e bölüp dilim dilim 2 şer 3 er servis yapıyoruz...
İsterseniz taze soğanda doğrayabilirsiniz ıspanağın içine o da çok güzel olur...Ya da varsa 1 pırasa
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
BÖREKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
buldun bol ispanagi yaparsin gari:) Derya
Yorum Gönder