19 Kasım 2009 Perşembe
KABAK TATLISI
ASLUSHKA'NIN KABAK TATLISI
Malzemeler:
1 kg ayıklanmış doğranmış kabak
1 bardak şeker (1,5 yapabilirsiniz talı sevmenize bağlı)
dövülmiş ceviz
Yapılışı:
Kabakları bi tencereye alıp üzerine şekeri döküyoruz ve bekletmeden ateşe koyuyoruz..İyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz...
eğer surubu kaldıysa çok içinden kabakları bi kenara alıp şurup azalıp jelleşinceye kadar tekrar pişiriyoruz...Son olarak şurubun içine kabaklar tekrar atılıp 5 dakka daha kaynatılıp ocak kapatılır...Soğuyunca cevizle servis yapılır...
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
ŞERBETLİ TATLILAR
TOP PATATES SALATASI
ASLUSHKA'NIN TOP PATATES SALATASI
6 adet patates
1 su bardağı küp küp kesilmiş kornişon turşusu
1 su bardağı bezelye
1 avuç dereotu
1 havuç rendesi
1 çay bardağına yakın zeytin yağı
kırmızı biber karabiber tuz...
Patatesleri haşlayıp sıcakken çatalla eziyoruz...İçine bezelye, turşu dereotu zeytinyağı,havuç rendesi ve baharatları koyup karıştırıyoruz...
Cevizden büyükçene yaklaşık yumurta kadar toplar halince elimizde yuvarlayıp üzerine sarmısaklı yoğurt döküyoruz...Afiyetle yiyiyoruz...
Hem akşam yemeklerinde hemde gündüz ikramlarında güzel alternatif
Şahsen ben çok beğendim...
Ben üzerine kırmızı biber serptim ama iserseniz maydanoz ya da dereotu da serpebilirsiniz...
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
MEZELER,
SALATALAR
ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK
ASLUSHKA'NIN ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREĞİ
1 kg yufka
300 gr beyaz peynir (taze peynirde olabilir)
göz kararı karabiber kırmızı pul biber ve zeytin yağı
Yufkaları 4 e bölüyoruz (küçük fırın için yalnız, eğer fırın büyükse büyük tepsiye sıralamak için yufkaları 2 ye bölmemiz lazım)
Ispanağı iyice yıkayıp ince ince doğrayıp az tuz döküp iyice sıkıyoruz ki suyu gitsin...
Sonra üzerine peyniri rendeleyip yağ ve baharatları koyup karıştırıyoruz...
4 e böldüğümüz yufkaları yumurta fırçasıyla azar azar yağlıyoruz..İçine 1 avuç kadar malzeme koyup kenarlarından azcık kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz...
Yan yana tepsiye diziyoruz hepsini yalnız tepsinin altına yağlı kağıt sermeyi unutmuyoruz...
Hepsi bittikten sonra kalan olursa gül böreği şeklinde sarıp buzluğa atabilirsiniz...
En son üzerine sadece yumurta sarısı sürüyoruz...
175 derecede yaklaşı 35 ila 45 dakika pişiriyoruz...
Piştikten sonra tepsideliler 3 e 4 e bölüp dilim dilim 2 şer 3 er servis yapıyoruz...
İsterseniz taze soğanda doğrayabilirsiniz ıspanağın içine o da çok güzel olur...Ya da varsa 1 pırasa
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
BÖREKLER
ÇİKOLATALI MEYVE PARÇACIKLI LİMONLU KEK
Aslushka'nın Çikolatalı Meyve Parçacıklı Limonlu Keki
Malzemeler:
3 kaşık kakao
1 brd şeker
125 gr un (1 bardak)
3 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
35 gr (3 yemek şığına denk gelebilir) meyve kurusu
1 limon suyu
125 gr tereyağı
Yapılışı:
Un kakao kabartma tozu ve vanilya bir kaba elenir
Dİğer bi kapta tereyağı ve 1 bardak şeker iyice çırpılır
kesilir gibi ayrışırsa sıcak suya karıştırma kabını oturtabilirsiniz
Sonra bu şekerle yağ karşımına teker yumurtalı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz...
En son un kakao karışımın ekleyip kek hamuru haline getirip 175 derece fırında 40 dakka 160 derecede de 50 60 dk pişiriyoruz...
Üzerine hindistan cevizi vs serilebilir..Portakal suyu dökülüp portakallı ıslak kek haline geitrebilir...
Pastanelerdeki kahve yanında yediğimiz kakaolu kekler gibi oluyo tadı...
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
KEKLER
TARÇINLI ZENCEFİLLİ KARANFİLLİ KURABİYE
ASLUSHKA'NIN 4 YAŞ KURABİYESİ
Malzemeler
200gr tereyağ
3 su bardağı un
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
hindistan cevizi
Çay kaşığının ucuyla karanfil tozu
Yapılışı:
Malzemeyi kurabiye hamuru haline getirip istenilen şekli verdikten sonra 175 derece ısıtılmış fırında
kızarmaya yüz tutuncaya kadar pişiriyoruz yaklaşık 20 dakka
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
KURABİYELER
MOZAİK PASTA
ASLUSHKA'NIN MOZAİK PASTASI
Malzemeler:
400gr (2 pk) petibör bisküvi
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker (ben az kullandım tadına bakarak tatlı ya da az şekerli ayarlayabilirisiniz...
2 çorba kaşığı kakao
100 tereyağ 1 paket vanilya
Yapılışı:
Sütü, şekeri hafif ateşte eritip, yağı katıp karıştırıyoruz..en son kakaouyu ekliyoruz Bisküvileri minik minik kırıyoruz. Sonra karışımı bisküvilere katıp iyice karıştırıyoruz.
Harcı uygun kalıba dökün kalıp olursa bu silikon olmalı silikon yoksa buzdolabı poşeti ya da aliminyum folyoya sarın
Yuvarlayarak silindir şekli verin ve buzlukta veya derin dondurucuda 2 saat bekletin.
Çıkartıp dilimledikten sonra hindistan cevizi serperek servis yapın.
İçine ceviz fındık üzüm ıvır zıvır ne bulursanız koyabilirsiniz....
Ben limonlusunuda yapmıştım devasa oluyo...
Categories
ASLUSHKA'NIN YEMEKLERİ,
KEKLER
SOYA SOSLU ÇITIRELLA TAVUK
Nilican'ın Soya Soslu Çıtırella Tavuğu :))
Malzemeler :
wokta mantar,
soğan,
sarı-turuncu-yeşil biber
soya sosu
tavuk parçaları
Yapılışı :
Soya sosunda malzemeleri iyice kavurdum ve çıtır pane yapılmış tavuk parçalarını ekledim... dehşet leziz oldu...
Categories
ETLİ VE KIYMALI SEBZE YEMEKLERİ,
NİLSUN'UN YEMEKLERİ
BALKABAKLI & ÇEKİRDEKLİ KEK
Nilican'ın Balkabaklı & Çekirdekli Keki
2 cup kabak rendesi
1/2 cup sıvıyağ
2 yumurta
2 tsp saf vanilya
2 cup un
1 cup şeker
3/4 tsp karbonat
1/2 tsp tarçın
1/4 tsp kabartma tozu
1/2 cup ceviz (tarifte yok ama ben ayçekirdeği ekledim cevizi biraz azaltıp... ve nefis oldu)
vee bıyrıınnnn.... afiyet olsunnn
Categories
KEKLER,
NİLSUN'UN YEMEKLERİ
BALKABAKLI BÖREK
NİLİCAN'IN BALKABAKLI BÖREĞİ (nyam nyam)
Malzemeler:
Hamuru için:
125 gr tereyağı veya margarin
3 tepeleme kaşık yoğurt
aldığı kadar un
birer fiske tuz ve kabartma tozu
harcı için:
rendelenmiş balkabağı
küp küp kesilmiş soğan
1 kaşık şeker
3 kaşık sıvıyağ
tuz-karabiber
hepsi çiğ olarak iyice karıştırılır
Hamurdan küçük parçalar koparılır, açılır ve harç koyup kapatılır. balkabağı çok sulandığı için böreklerin üstten kapatılması gerekiyor yoksa akabilir.
üstüne yumurta sarısı, susam, çörek otu...v.s. koyup fırınlıyoruz.
Categories
BÖREKLER,
NİLSUN'UN YEMEKLERİ,
POĞAÇALAR
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)