9 Mayıs 2009 Cumartesi

MİLFÖYLÜ ÇUBUKLAR

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 05:12 0 yorum



SİBEL'İN MİLFÖYLÜ ÇUBUKLARI

Malzemeler:


milföy hamuru
sosis
kürdan yada şiş çubukları
milföyleri koyup haşladığımız sosisleri içine koyup sarıyoruz sonra bir parmak kalınlığında kesip şişlere takıyoruz
bohça şeklindekileride milföyü 4 e bölüp sosis dilimi koyup kapatıyoruz kürdan saplıyoruz fırın tepsisine koyup kızarana kadar pişiriyoruz

5 Mayıs 2009 Salı

MANTAR DOLMASI

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 02:01 0 yorum

ASLUSHKA'NIN MANTAR DOLMASI


Malzemeler

Yarım kg mantar (çok iri olmasın ortaboy)
3 dilim ekmek içi
1 bardak kadar rendelenmiş kaşar
karabiber tuz...

Mantarları yıkayıp üzerlerini soyuyoruz...Eğer çok tazeyse sadece saplarını kökünden koparmak yetiyo...

Mantarların saplarınıda iice yıkayıp uçlarından acık kesiyoruz...Ekmek içi kaşar tuz karabiber ve mantar saplarını iice hamur gibi olana kadar rondodan geçiriyoruz... sonra tatlı kaşığıyla dondurma koyar gibi mantarların üzerine koyuyoruz.. O lay bu kadar...Tarifte tereyağıda var..harcına koyabilirsiniz...Ben koymuyorum..Kaşar yağlı zaten..misafir geldimi koyyom güzel koksun diye...Tereyağının miktarı 1.5 tatlı kaşıı kadar...

180 derece fırında suyu salınıyo çekene kadar pişiriliyo..Yaklaşık 45 dakka...SIcak servis makbuldür...Güveç tava varsa onda daha güzel oluyor

SUŞİ

Gönderen Mutfakta bugün kim var? zaman: 01:56 0 yorum

ASLUSHKA'NIN SUŞİSİ

Kullanılacak malzemeler


• Keskin bir bıçak
• Kesme tahtası
• Sushi sarmak için bambu mat, (ya da ince çubuklardan oluşan amerikan servis
• Ellerin yapışmaması için piriç sirkesi ve su dolu bir kap,
• Strech folyo

Sushi malzemeleri


Soya sosu
Zencefil turşusu (sevmediğim için kullanmadım)
Wasabi (ben hazır olarak kullandım tüpte satılanlardan aldım...Toz halinde alıp evde kendinizde hazırlayabilirsiniz..Bu wasabi dene şey acı hardal..2 çay kaşığı wasabiyi 1 çay kaşıyı suyla karıştırıp iyice ezme haline getiriyoruz)
Pirinç lapası
2 adet yosun yaprağı (Nori)

İç malzemeler

(yapacağınız sushi çeşidine göre değişir. Somon, yengeç surimi ,salatalık, avakado krempeynir üzeri içinde susam kullandım ben)

Pirinç Karışımını (Su-meshi) Hazırlamak İçin;


• 200 gr Kısa beyaz pirinç (calrose olabilir)
• 300 ml su
• 45 ml ( 3 yemek kaşığı) pirinç sirkesi
• 35 ml (2 yemek kaşığı) şeker
• 5 ml (1/2 çay kaşığı ) tuz

Pirinçleri soğuk suda iyice yıkayın. Pirinçleri ufak ama derince bir tencereye alın, suyu ekleyin.
5 dakika kaynatın. Sonra, kapağı kapalı olarak en kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Altını kapatıp, 10-15 dakika dinlendirin.
Bu arada bir kasede pirinç sirkesine, tuz ve şekeri ekleyerek,
malzemeler eriyene kadar ocakta karıştırın. Kaymasın yalnız...
Pişen pirinçleri mümkünse ahşap (yoksa da metal olmayan) bir kaba alın,
sirke karışımının tamamını kaşıkla pirinçlerin üzerine gezdirin.
Su-meshi hazır...

Sushi’nin Yapılışı:


Bir yaprak yosunu üzerindeki çizgilerle paralel olacak şekilde tam ortadan ikiye kesin.
Bambu matı stretch folyo ile kaplayın.
Matın üzerine yarım tabaka yosunu parlak yüzü arkaya gelecek şekilde yerleştirin. (Kenara hizalayıp) Hazırladığınız pirinç karışımından alıp, elinizle şekillendirerek yosunun üzerine homojen bir şekilde yayın.
Parmağınızın ucuna aldığınız bir parça wasabi yi yosun plakanın üzerine boydan boya, dikkatlice ve azar azar sürün.(Opsiyonel)
1/2 tatlı kaşığı mayonezi ya da krem peyniride aynı şekilde şerit halinde boydan boya yayın.
İnce kesmiş olduğunuz malzemeleri, -yengeç, salatalık, avokado-dikkatlice yerleştirin.
Mat ile birlikte dikkatlice sarın,
Ruloların üzerlerine kavrulmuş susam ya da havyar serpin.
Önce tam ortadan ikiye, sonra kalan parçaları da üç parçaya keserek 6 parça elde edin.
Sushileri bir tabağa düzgünce yerleştirip, yanına fındık büyüklüğünde hazırladığınız wasabi, 1 tatlı kaşığı kadar zencefil turşusu ve ufak bir kaseye koyduğunuz soya sosu ile servis yapın.

Notlar püf noktaları:


1. Dikkat bu çokönemli: her kesim seferinde mutlaka bıçağı bol su ile yıkayın, ya da pirinç sirkesine batırdığınız bezle silin. Yoksa bıçak yapışır ve kesim başarılı olmaz.
2. Sushiler yapıldıktan sonra en geç 1 saat içerisinde tüketilmeli.
3. Eğer çiğ balık kullanacaksanız, balığı çok güvendiğiniz bir yerden, alın soğuk zincirini bozmadan kullanıma hazırlayın.
4. Yosun yapraklarına ıslak elle dokunmayın, su damlatmayın
5. Ellerinizdeki pirinçleri ve kesme bıçağını temizlemek için pirinç sirkesi-su karışımı dolu bir kabı ve ıslak bir bezi yanınızda hazır bulundurun.

NOT:
Eğer prinçlerin dışarıya gelmesini isterseniz...Norinin üzerine koyduğunuz pirinçleri yavaşçaya noriyi kaldırarak ters çeviriceksiniz...Malzemeler norinin içine konmuş olacak...
 

Mutfaktaki Sambacılar Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare